In de zoom van het Groene Hart

ijsboerderij, weipoort, groene hart, fietsen
ijs, boerderij, b&b, roomijs, lunch
Vers boerenijs én lunch in de Weipoort

Je fietst hier zo het Groene Hart in!

Dichtbij Tuk aan de Vliet liggen Zoeterwoude & de Weipoort, met oude kaasboerderijen en een ijsboerderij met het lekkerste ijs van de omgeving.

Voor kinderen is geitenboerderij het Geertje een must: aaien, melk geven aan de kleintjes en rondrennen.

Een mooie fietsbestemming voor grote mensen is Bodegraven, waar ze lekker speciaalbier brouwen in Brouwerij de Molen.

Onze buurman heeft oeroude koeienrassen

Blaarkoppen, MRIJ-runderen en Lakenvelders: onze buurman Cees Lagerberg heeft ze gewoon in z’n wei staan. Zijn familie boert hier al generaties. Z’n oudhollandse koeienrassen, de schaapjes, pony’s en kippen vormen samen een klein museum voor Levende Have. Hij vertelt er graag lang en veel over. Voor een halve euro koop je kneiterverse melk. Wij hebben wel schone flessen staan. Kaplaarzen mee!

Koeien oude rassen
Hier in de Weipoort, maar ook te bewonderen bij Cees: het blaarkopras.
Buurman Cees is lief voor dier en planeet. Check die kip rechtsboven :)

b&b, holiday home, vakantiehuis
Roeiers op de Vliet

De Vliet

Een deel van het kanaal voor onze deur werd in opdracht van de Romeinse veldheer Corbulo gegraven. Het was tussen twee oorlogen in, de manschappen moesten ook wat te doen hebben, dus vooruit maar: graven! Een kanaaltje om weer nieuw oorlogsspul op aan te voeren is natuurlijk nooit weg.

In de 17e eeuw was de Vliet met de trekschuit van toen de snelweg naar Delft. Nog altijd is de Vliet een belangrijke scheepvaartroute als onderdeel van het Rijn-Schiekanaal. Het jaagpad erlangs is een toproute voor fietsers.

Als je naar het zuiden fietst, kom je na 2 km bij de Vlietlanden (strandje aan een meer, klimeilandje, haven, lekker eten & drinken).

Als je daar de Vliet oversteekt, fiets je via Voorschoten zo naar de Horsten en Wassenaar.

Terug naar de Vliet: Na 10 km fiets je bij Leidschendam langs het historisch sluisje. Nog een half uur verder: Delft. Een schitterende stad waar je ook zó een dag stukslaat (geboorteplaats Johannes Vermeer, Delfts blauw aardewerk, de Nieuwe Kerk, de Oude Kerk en het Prinsenhof van Willem van Oranje). En dan … heerlijk 19 kilometer terugfietsen naar Tuk.

Vermeer, Delft, girl with pearl earring

nl_NL