Groene zomer

Wandeling langs de Vliet / A Walk along the Vliet

Bij Tuk is het elk jaar een mooie zomer. Want het kwam deze zomer soms met bakken uit de lucht, gevolgd door heet & klam en dan weer grijs. Technisch gesproken wil je dan niet op een badhanddoek aan het strand liggen. Maar dat hóeft hier ook helemaal niet.

Want of je nou uit Duitsland komt, Zuid-Afrika, Brazilië, Frankrijk, Engeland of, pak ‘m beet, Naaldwijk: na het ontbijt ga je hop, de fiets op, en geniet je van de stad en de omgeving.

Van het Groene Hart, de Kager plassen, de kaasboerderijen in Zoeterwoude en de Weipoort, de bloeiende bollen in de Keukenhof, het strand van Katwijk, de musea in Den Haag, het schattige dorpspleintje van Voorschoten, de sjeike villa’s van Wassenaar en natuurlijk, van het oude centrum van Leiden.

Als je eenmaal buiten bent, valt elk weer mee. En dankzij de kleigronden rondom de Vliet, blijft het hier heerlijk groen. Zelf blijven we ook rondjes wandelen. Zoals hier, aan de overkant van Tuk. De foto wordt overweldigd door groen, maar als je goed kijkt zie je Niels gaan. Groen weer verveelt nooit.

 

Wandeling langs de Vliet / A Walk along the Vliet
Wandelen langs de Vliet
nl_NL